Flygtid.se

Tid för resor.

Flygtidernas historia

Tänk att vi hade möjlighet att flyga reguljärt flyg snabbare - förr i tiden! Om inte minnet är allt för blekt, eller för ungt, så fanns där ett plan som en del kommer ihåg vid namnet Concorde. Concordeplanet hade en maxhastighet på 2 179 km/h (Mach 2,04) och kunde flyga mellan London och New York på cirka 3 timmar och 30 minuter!

Att jämföra med dagens plan, dock mycket säkrare flygplan, som flyger på runt 8 timmar sträckan London - New York.


Resa med Concorde

Concorde var ett flygplan som byggdes för att kunna flyga till olika destinationer på en mycket kortare tid än ett konventionellt passagerarplan. Concorde utvecklades av brittiska British Aircraft Corporation och franska Aérospatiale.

Det var dock en mycket dyr och kostsam historia att utveckla ett sådant hastighetsplan som Concorde var, produktionskostnaden för ett plan var 23 miljoner pund 1977 ...


Flygtider Och Transittider

Om man skall resa långt så finns det flera alternativ för hur man kan boka sin resa. Man kan boka med samma flygbolag hela vägen vilket innebär att man exempelvis i många fall kan skicka sitt baggage hela vägen utan att behöva checka in det vid transit.


Bagage Och Handbagage

När man skall ut och resa så är det viktigt att man packar sina väskor på ett effektivt sätt, att man inte lägger många ömtåliga saker i sin väska som lätt tenderar att gå sönder.


Säkert Att Flyga

Att flyga är ett av de allra säkraste sätten att transportera sig på. Man kanske kan tycka att det är läskigt att vara så långt upp i luften och att en olycka skall hända, men att sätta sig i en bil och köra i vardagstrafik är en mycket högre riskfaktor.


Flyga med bekvämlighet

Idag så flyger alltmer människor utrikes och inrikes, det är ett mycket snabbt och smidigt sätt att ta sig fram då man som svensk medborgare kan besöka ett flertal länder utan att behöva ansöka om visum flera månader innan.


Egypten lockar svenskar

Egypten lockar svenskar med historia, magnifika stränder men såklart även pyramider.


Missa inget!

Träffa oss på Facebook: